Apple Ekim/Kasım Etkinliği 2023: Bir etkinlik olacak mı ve ne başlayacak?

Apple, yeni ürünlerini duyuracağı yıl içerisinde belirli aralıklarla etkinlikler düzenler. Şirket, Mart veya Nisan ayında bir bahar etkinliği, Haziran ayında WWDC açılış konuşması, Eylül ayında yeni iPhone lansmanını kutlamak için bir etkinlik ve Ekim ayında yeni iPad’lerin ve Mac’lerin piyasaya sürüldüğü bilinen bir sonbahar sonu etkinliği düzenleme eğiliminde. Şirket, 10 Kasım gibi geç bir tarihte […]

Apple Ekim/Kasım Etkinliği 2023: Bir etkinlik olacak mı ve ne başlayacak?

Apple, yeni ürünlerini duyuracağı yıl içerisinde belirli aralıklarla etkinlikler düzenler. Şirket, Mart veya Nisan ayında bir bahar etkinliği, Haziran ayında WWDC açılış konuşması, Eylül ayında yeni iPhone lansmanını kutlamak için bir etkinlik ve Ekim ayında yeni iPad’lerin ve Mac’lerin piyasaya sürüldüğü bilinen bir sonbahar sonu etkinliği düzenleme eğiliminde. Şirket, 10 Kasım gibi geç bir tarihte (2020’de M1 Mac’lerin ilk partisini tanıttığı tarihte) bir etkinlik bile düzenledi.

Apple, 12 Eylül’deki etkinlikte yeni iPhone 15 ile Apple Watch Series 9 ve Ultra 2’yi tanıttı. Şirket 2023 için yeni ürünleri piyasaya sürmeyi tamamladı mı? Ekim ayındaki bir Apple etkinliğinde yeni Mac’lerin ve iPad’lerin lansmanını görme şansımız hâlâ var ancak Apple’ın 2023’te başka yeni ürünler tanıtacak bir etkinlik düzenlememesi de mümkün.

Güncelleme: 23 Ekim, Bloomberg’den Mark Gurman, 30 veya 31 Ekim’de bir Apple etkinliği olabileceğini düşünüyor… Ancak bunun pek olası olduğunu düşünmüyoruz.

Apple 2023’te başka bir etkinlik düzenleyecek mi?

Yıllar geçtikçe Apple, Ekim veya Kasım aylarında yeni Mac’leri, iPad’leri ve AirPod’ları piyasaya sürdüğü ikinci bir sonbahar etkinliği düzenledi. Örneğin, 2021 Unleashed etkinliğinde 14 inç ve 16 inç MacBook Pro ile üçüncü nesil AirPods’u alırken, önceki yıl 13 inç MacBook Pro, MacBook Air ve Mac mini’nin M1 versiyonlarını da tanıtmıştık. 10 Kasım Salı.

Ancak aşağıdaki Ekim etkinliği tarihleri ​​listesinden de görebileceğiniz gibi Apple her zaman Ekim etkinliği düzenlemiyor. Geçtiğimiz 12 yıl boyunca Apple sekiz Ekim etkinliği düzenledi, dolayısıyla bu etkinliği atlamak eşi benzeri görülmemiş bir durum değil.

  • 2022: Etkinlik yok
  • 2021: 18 Ekim Pazartesi
  • 2020: 13 Ekim Salı ve 10 Kasım Salı
  • 2019: Etkinlik yok
  • 2018: 30 Ekim Salı
  • 2017: Etkinlik yok
  • 2016: 27 Ekim Perşembe
  • 2015: Etkinlik yok
  • 2014: 16 Ekim Perşembe
  • 2013: 22 Ekim Salı
  • 2012: 23 Ekim Salı
  • 2011: 4 Ekim Salı

Bloomberg’den Michael Gurman, 22 Ekim 2023 hafta sonu bülteninde Apple’ın 30 veya 31 Ekim’de bir etkinlik düzenleyebileceğini belirtti. Bu, şirketin dördüncü çeyrek mali sonuçlarını (2 Kasım’da) açıklamasından birkaç gün önce gerçekleşecek. Cadılar Bayramı olduğu göz önüne alındığında 31 Ekim’de bir etkinlik pek olası görünmüyor.

Ancak 2023 yılının Apple’ın Ekim etkinliği, hatta Kasım etkinliği düzenleyeceği bir yıl olmayacağını düşünüyoruz. Şirketin yeni bir iPad mini ve iMac ve MacBook Pro’nun M3 versiyonunu piyasaya sürme ihtimali olsa da, her ikisinin de bu yıl için bir noktada söylentilere konu olduğu düşünülürse, bunların hiçbiri bir etkinliğe ilgi gösterilmesini garanti etmez. 2023’te gelecek olan Apple ürün güncellemelerinin basın bülteni şeklinde olması daha muhtemeldir.

Apple’ın Ekim/Kasım etkinliği ne zaman yapılabilir?

Apple genellikle bir etkinlik hakkında en az iki hafta önceden bildirimde bulunur, bu nedenle Gurman’ın söylediklerine rağmen Ekim ayındaki bir etkinliğin gerçekleşmesi artık çok düşük bir ihtimal. Apple bunun yerine Kasım ayında bir etkinlik düzenlerse bu 7 veya 14 Kasım civarında gerçekleşebilir.

Durum böyleyse, etkinlik davetiyelerinin Ekim ayının sonuna doğru gelmesini bekliyoruz.

Büyük olasılıkla Apple, Gurman’ın önerdiği gibi muhtemelen 31 Ekim’de bu haberi içeren bir basın bülteni yayınlayacak.

Ancak Apple’ın bir daha asla sonbaharda Mac etkinliği düzenleyemeyeceğini düşünüyoruz…

Etkinlik saat kaçta başlayacak?

Apple’ın ikinci bir sonbahar etkinliği varsa bunun saat 10:00 PT’de başlayacağından eminiz. İşte bunun dünyadaki diğer ülkelerdeki karşılığı. Ancak saatler dünyanın her yerinde farklı tarihlerde değişiyor, dolayısıyla bazı yerlerde saatler o zamana kadar değişmemişse saat bir saat ileri/geri olabilir.

  • ABD: 10:00 (PST/PDT), 11:00 (MST/MDT), 12:00 (CST/CDT), 13:00 (EST/EDT)
  • Kanada: Yukarıdaki gibi ve 14:00 (AST/ADT)
  • Birleşik Krallık: 18.00 (GMT/BST)
  • Avrupa: 19:00 (CET/CEST)
  • Hindistan: 22.30 (IST)
  • Avustralya: Ertesi gün sabah 01:00 (AWST/AWDT), 02:30 (ACST/ACDT), 03:00 (AEST/AEDT)
  • Yeni Zelanda: Ertesi gün sabah 5’te (NZST/NZDT)

Apple’ın özel etkinlikleri genellikle bir ila iki saat sürer. Ekim etkinliğini canlı izlemek istiyorsanız Apple, açılış konuşmasını web sitesinde ve YouTube kanalında yayınlayacak.

Apple Ekim/Kasım aylarında neyi piyasaya sürecek?

Bir etkinlik olsa da olmasa da Apple’ın yeni Mac’leri ve iPad’leri tanıtması mümkün. Hatta bunun yıl sonundan önce gerçekleşeceğini öngören çok sayıda rapor var.

M3 iMac

iMac hala bir M1 çipi çalıştırırken, serinin geri kalanı artık Apple’ın ikinci nesil Mac çiplerini kullanıyor, dolayısıyla bir güncellemenin gecikmiş hali. Söylentiler iMac’in doğrudan M3 çipine geçeceğini gösteriyor.

Daha fazlası burada: M3 iMac söylentileri

M3’lü 13 inç MacBook Pro

Apple ayrıca 13 inç MacBook Pro’yu iMac ile aynı anda güncelleyecek şekilde ayarlanmış olabilir.

M3’lü Mac mini

Mac mini ayrıca M3 için bir güncelleme alabilir veya bu, Mac mini Pro’nun aynı anda M3 Pro için bir güncelleme almasıyla 2024’e kadar bekleyebilir.

M3’lü MacBook Air

Yaz aylarında Bloomberg’den Mark Gurman, MacBook Air’in bu yıl M3 güncellemesi alabileceğini öne sürdü. 15 inçlik modelin henüz haziran ayında tanıtıldığı göz önüne alındığında bu pek olası görünmüyordu. Görünüşe göre Apple, 2024 baharında hem 13 inç hem de 15 inç MacBook Air’i güncelleyebilir, ancak daha erken bir şeyler görmemiz mümkün.

Okuyun: M3 MacBook Air söylentileri.

iPad Mini

iPad mini en son 2021 yılında güncellendi. Daha iyi çip ve ekran iyileştirmeleriyle 2023 yılında yedinci nesil bir modelin geleceği söyleniyor.

Daha fazlası burada: iPad mini 7 söylentileri

Ancak gelen tek yeni iPad bu değil. Okuyun: Apple’ın çalışmalarında ‘birden fazla yeni iPad’ var.

iPad Air

M1’den M2’ye yapılan güncellemeyle yeni bir iPad Air de yıl sonundan önce gelebilir.

iPad 11. nesil

Standart iPad ayrıca çip yükseltmesi alabilir.

Daha Büyük iPad Pro

Ayrıca 14 inçlik bir iPad Pro söylentisine sahip yeni bir iPad Pro da olabilir, ancak bunun 2024’ten önce olması beklenmiyor.

AirPods Lite

AirPods Lite’ın bir süredir söylentileri dolaşıyordu. Fiyatının 99 dolar olduğu söyleniyor, eğer ortaya çıkarlarsa bu Noel’de çok büyük olabilirler. AirPods Max’in de bir güncellemeye ihtiyacı var.

Okuyun: Yeni AirPods söylentileri.

Apple geçen Ekim etkinliğinde neyi piyasaya sürdü?

18 Ekim 2021’de Apple, üst düzey MacBook Pro’nun yeniden tasarlanmış modellerini piyasaya sürdü; 14 inç ve 16 inç modeller ilk kez görücüye çıktı. Yeni MacBook’lara güç veren, Kasım 2020’de gelen, zaten etkileyici olan M1 çiplerini temel alan üst düzey M1 Pro ve M1 Max çipleriydi. Dizüstü bilgisayarlar, ince çerçeveli ve MagSafe, HDMI ve SD kart gibi ekstra bağlantı noktalarına sahip yeni tasarımlar aldı. yuvası.

Bu etkinlik aynı zamanda Apple’ın üçüncü nesil AirPod’ları, yeni HomePod mini renklerini ve daha ucuz, Siri destekli Apple Music aboneliği olan Apple Music Voice’u tanıtmasına da tanık oldu. Ekim 2021 etkinliğinin videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Apple Ekim/Kasım Etkinliği 2023: Bir etkinlik olacak mı ve ne başlayacak?

Teknory

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow